Bump og vejskader. 12.12.04

Bestyrelsen har overvejet at styrke trafiksikkerheden ved at etablere et bump i svinget ved mellemvejen ned mod Lauggårds Allé. Vi har derfor spurgt os for i kommunen. Keld Serup, Teknisk Forvaltning, oplyser at skal søge om tilladelse til at opføre bump, og at kommunen i øvrigt ikke betaler. Et sådan bump koster ca 20.000 kr. + moms. Man skal selv finde en entreprenør.
Kommunens officielle mening om vores ønske om at forbedre børnenes sikkerhed kan ifølge Kjeld Serup opsummeres i følgende: Børn skal lære ikke at lege på vejen, vejen er for biler, sådan står det skrevet i færdselsloven.
Bestyrelsen har også snakket om et billigt gummi-bump der sømmes ned i asfalten. Det kan kommunen ikke lide fordi de nemt kan ødelægge sneplove og er farlige for motorcyklister og cykelister i vådt føre og i mørke. Det gør unægtelig perspektiverne for et bump noget mørke. Bestyrelsen venter til næste møde med helt at begrave idéen.
Kommunen har i øvrigt fået rapporteret nogle småskader: den utætte kloak ved Maglekrogen 3, de løse brosten ved fiskerhusene og hullerne i vejen. Kommunen vil komme forbi og se på det.
Herunder billede af et trafikbump af gummi der boltes fast. Overfladen er skridsikker med reflekterende striber. 30 eller 50 mm højde. Leverandøren er Urbaform (www.urbaform.dk).